Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Fuglene over Sundet Nomineringer: Se hvilke danske film der er nomineret! Klik her!

Fuglene over Sundet Nomineringer: Se hvilke danske film der er nomineret! Klik her!

Danica Curcic - Fuglene Over Sundet - Robert Nominering 2017

fuglene over sundet nomineringer

Fuglene over Sundet er en dansk-svensk film produceret af Nordisk Film og dirigeret af Nicolo Donato. Filmen blev udgivet i 2016 og er et krigsdrama inspireret af den virkelige historie om det dansk-svenske samarbejde under Anden Verdenskrig. Filmen følger den danske modstandsbevægelses forberedelser til en sabotageaktion mod en fabrik i Sverige, der producerer tungtvandsbomber til nazisterne i Tyskland.

Filmen modtog positive anmeldelser fra både publikum og kritikere og blev nomineret til flere priser. I dette artikel vil vi se på baggrunden for Fuglene over Sundet, kritikken af filmen, skuespillerpræstationer, intentionerne bag filmen, historiefortælling, musikken og modtagelsen af Fuglene over Sundet-nomineringerne.

Baggrund for Fuglene over Sundet
Fuglene over Sundet er baseret på en virkelig begivenhed under Anden Verdenskrig, hvor en sabotageteam fra den danske modstandsbevægelse krydsede Sundet til Sverige for at ødelægge en fabrik, der producerede tungtvandsbomber til nazisterne. Filmen tager dog også en frihed med historien ved at tilføje fiktive karakterer og konflikter.

Kritik af Fuglene over Sundet
Filmens bidrag til historien og forståelsen af Anden Verdenskrigs historie i Danmark og Sverige blev anset for værdifuldt og nyttigt. Ikke desto mindre var der også en del kritik af filmen. Flere kritikere hævdede, at filmen var forudsigelig og havde en simpel historiefortælling. Det var også en kritik, der kom fra svenske anmeldere, som følte, at filmen havde en tendens til at stereotype svenskerne.

Skuespillerpræstationer i Fuglene over Sundet
Fuglene over Sundet har et stærkt skuespillerensemble, hvoraf mange fik nomineringer og priser for deres præstationer. David Dencik, der spillede modstandslederen Aksel, blev særligt rost for sin præstation. Dar Salim, der spillede sabotøren Thor, og Danica Curcic, der spillede Nora, blev også rost for deres fremragende arbejde i filmen.

Intentionerne bag Fuglene over Sundet
Nicolo Donato, instruktøren af Fuglene over Sundet, har udtalt, at hans intention med filmen var at fokusere på det dansk-svenske samarbejde og samtidig skildre krigen i de nordiske lande fra et nyt perspektiv. Donato ønskede at vise, hvordan en tilsyneladende simpel sabotageaktion afstedkom større konsekvenser og betød meget for begge lande på både kort og lang sigt.

Fuglene over Sundet og historiefortælling
Fuglene over Sundet skal betragtes som et fiktionsværk, og der kunne argumenteres for, at filmen ikke nødvendigvis er historisk korrekt. Historikere har dog været enige om, at filmen skildrer vigtige elementer af det dansk-svenske samarbejde under Anden Verdenskrig, selvom filmen tager kreative friheder.

Musikken i Fuglene over Sundet
Fuglene over Sundet havde også en stærk musikalsk score af den danske komponist Stefan Nilsson. Musikken spiller en afgørende rolle i filmen og understreger dramaet og action scenerne. Filmen blev også nomineret til Bedste Musik ved Bodilprisen i 2017.

Modtagelsen af Fuglene over Sundet-nomineringerne
Fuglene over Sundet blev nomineret til tre Bodilpriser i 2017, nemlig for Bedste Skuespiller (David Dencik), Bedste Kvindelige Hovedrolle (Danica Curcic) og Bedste Musik (Stefan Nilsson). Filmen blev også nomineret til syv Robert-priser, hvoraf den vandt en for Bedste Visuelle Effekter.

FAQs

Q: Hvad er Fuglene over Sundet?
A: Fuglene over Sundet er en danske-svenske krigsfilm fra 2016, der er baseret på den virkelige historie om en sabotageteam fra den danske modstandsbevægelse, der krydsede Sundet til Sverige for at ødelægge tungtvandsfabrikker, der fremstillede bomber til nazisterne.

Q: Hvem spiller med i Fuglene over Sundet?
A: Fuglene over Sundet har en række kendte skuespillere i hovedrollerne, såsom David Dencik, Dar Salim og Danica Curcic.

Q: Hvad handler Fuglene over Sundet om?
A: Fuglene over Sundet følger en sabotageteam fra den danske modstandsbevægelse, der krydsede Sundet til Sverige for at ødelægge en fabrik, der producerede tungtvandsbomber til nazisterne under Anden Verdenskrig.

Q: Hvilke priser blev Fuglene over Sundet nomineret til?
A: Fuglene over Sundet blev nomineret til tre Bodilpriser i 2017 for Bedste Skuespiller (David Dencik), Bedste Kvindelige Hovedrolle (Danica Curcic) og Bedste Musik (Stefan Nilsson). Filmen blev også nomineret til syv Robert-priser, hvoraf den vandt en for Bedste Visuelle Effekter.

Q: Hvem instruerede Fuglene over Sundet?
A: Fuglene over Sundet blev dirigeret af Nicolo Donato.

Q: Hvilken musik er brugt i Fuglene over Sundet?
A: Fuglene over Sundet har en stærk musikalsk score af den danske komponist Stefan Nilsson, der understregede drama og action scenerne i filmen.

Keywords searched by users: fuglene over sundet nomineringer

Categories: Top 61 fuglene over sundet nomineringer

Danica Curcic – Fuglene Over Sundet – Robert Nominering 2017

See more here: binhnuocxanh.com

Images related to the topic fuglene over sundet nomineringer

Danica Curcic - Fuglene Over Sundet - Robert Nominering 2017
Danica Curcic – Fuglene Over Sundet – Robert Nominering 2017

Article link: fuglene over sundet nomineringer.

Learn more about the topic fuglene over sundet nomineringer.

See more: https://binhnuocxanh.com/category/blognl blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *